Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Alessandro Baricco: Selyem - Forte Társulat/Szkéné


Szkéné Színház

2018. május 4. 19:00

a Forte Társulat és a Szkéné Színház közös előadása

Hervé Joncour ifjú feleségét hónapokra magára hagyva időről időre kalandos úton Japánba megy, hogy újabb és újabb szállítmányokkal biztosítsa az otthoni közösség számára a tisztes megélhetést, a selyem előállításához szükséges feltételeket. A távoli szigetország szociokulturális zártsága egyre feszültebbé és rejtélyesebbé teszi a fiatalembernek vendéglátójával és még inkább annak különös szépségű nőtársával való viszonyát. Míg a hazatérés mindig a nyugodt és jól kiszámítható jövő perspektíváját kínálja, addig a romló történelmi viszonyok között lassan életveszélyessé váló elutazás épp ellenkezőleg a boldoságkeresés reménytelenségét és a vágyak elemésztődését hozza magával. Az ismeretlen nő iránti főként szexuális természetű vonzódás törvényszerűleg felborítja a családi egyensúlyt hirdetve itt is, ott is az elmúlás, a pusztulás egyetemességét.

A novella narrációs technikájából adódó néma szemlélődés karakteres minőséget biztosít annak a számtalan apró mozdulatból felépülő áttetsző és egyben festményszerűen érzéki világnak, melynek nyugati és keleti pólusán egyaránt a csend és a visszafogottság jellemzi férfi és nő találkozásait. Az elhallgatás és emlékezés filozofikus mélységeit hajlékonyan feltáró mű színrevitele játékos kísérleti terepe lehet a társulatra jellemző feszes és dinamikus kifejezésformák kilazításának és új színpadi fogalmazásmódok felfedezésének.